Al sinds haar oprichting promoot en stimuleert GWW Houtimport het gebruik van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout. In januari 2012 hebben wij dit heel concreet gemaakt door alleen nog maar aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout op voorraad te houden in de vorm van FSC® of PEFC™ gecertificeerd hout. Deze certificeringssystemen zijn gebaseerd op de volgende principes:

De ecologie in stand houden

Door selectieve houtkap blijft het bos en de ecologie in stand. Er kan binnen afzienbare tijd weer geoogst worden. Hierdoor is hout een van de weinige volledig vernieuwbare grondstoffen.

Sociale duurzaamheid creëren

De rechten van de lokale bevolking op land en hulpbronnen worden erkend en gerespecteerd. Ook wordt zij betrokken bij het bosbeheer en de exploitatie van bossen en zagerijen.

Duurzame economie

Hierdoor krijgt het bos een langdurige economische waarde en wordt ontbossing tegengegaan. Door te kiezen voor FSC® hout wordt op deze manier het tropisch bos veilig gesteld.

Het tropisch hardhout dat GWW Houtimport onder meer vanuit het Amazonegebied betrekt, wordt geleverd met het FSC® certificaat. Dit certificaat is de garantie dat het bos duurzaam wordt beheerd. Dit keurmerk wordt gesteund door organisaties als onder meer Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds. Naast de goede bewerkbaarheid en lange levensduur zijn er nog een aantal goede redenen om voor duurzaam hardhout te kiezen in de GWW sector.

Goed bewerkbaar

Zeer sterk

Lange levensduur

Esthetisch

Prijstechnisch gunstig

Hout laat zich gemakkelijk bewerken en heeft een hoge constructieve sterkte. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld gerecycled kunststof. Jarenlange praktijkervaring leert dat, indien juist toegepast, hout een lange levensduur heeft, van wel 25 tot 50 jaar. Hout heeft een hoge esthetische waarde en past als natuurlijk product uitstekend in een natuurlijke omgeving. Bovendien is hout met zijn unieke eigenschappen prijstechnisch gunstig. De Total Costs of Ownership zijn laag ten opzichte van andere materialen.

Behalve het tropisch hout wat met FSC® keurmerk wordt geleverd leveren wij ook diverse Europese houtsoorten onder PEFC™ keurmerk. Hiermee kunnen Europese houtsoorten een uitstekende aanvulling zijn op tropisch hardhout als er lagere eisen worden gesteld aan duurzaamheid en sterkte. GWW Houtimport levert een totaalpakket van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout.


Welk FSC® hardhout of PEFC™ hout is geschikt voor uw GWW project? Wilt u meer weten over duurzaam geproduceerd hout? Laat u informeren door onze deskundige medewerkers.